tisdag 3 november 2015

Inbjudan till klasshandboll



HK Varberg bjuder in alla kommunens skolor/klasser i åk2-6 till årets klasshandboll. Speldagar är söndagen den 22/11 & lördagen 5/12.
Skapa ett eller flera lag av din klass eller årskurs på din skola. Alla är välkomna att prova på, killar och tjejer spelar i samma lag i respektive årskurs.
Anmäl er klass senast 15 november via http://skolcup.hkvarberg.se
Om Klasshandbollen.
Inbjudan går ut till åk2-6 i samtliga skolor i Varbergs kommun. Varje klass får bilda ett lag med både tjejer och killar som spelar mot var- andra i respektive årskurs. Årskurs 2/3 spelar sk minihandboll med mjuka bollar över där både planen och målen mindre än vanligt. Varje lag har fyra utespelare och en målvakt på planen samtidigt och så ett gäng glada avbytare som hejar från bänken. I Klirres Klasshandboll måste minst en tjej vara på planen.
De äldre årskurserna spelar på fullstor plan med sex utespelare och en målvakt. Årskurs 4 spelar med sänkt målribba för att göra det lättare för målvakten. Här måste minst två tjejer vara på planen samtidigt.
Vi spelar under två helger, den 22/11 och 5/12. Första helgen är ett gruppspel där varje lag spelar 3-4 matcher. Helgen efter är det slutspel där varje lag får spela minst en match (beroende på antal lag). Vi avslutar varje åldersklass med en final där vinnande klass får en pokal och vinnartröja att ha på idrottslektionerna!
Notera att:
- Minst en tjej på planen i åk 2-3
- Minst två tjejer på planen i åk4-6
- Alla årskurser spelar i skilda klasser, men om ni har blandklasser ex. 1:or-2:or deltar dessa i årskurs 2
- Samma klass får delta med fler än ett lag. Alla ska få prova – Utnyttja detta!
- Två klasser får slås ihop till ett lag om inte eleverna i en klass räcker från samma skola.
Lagledare? Om ni inte har någon lagledare som kan handboll så hjälper gärna HK Varberg till under matcherna. Det enda vi kräver är att någon vuxen hjälper till kring laget och agera ansvarig ledare för laget.
Vi använder oss av HK Varbergs egna domare/matchledare under turneringen.
Anmälan
Ni anmäler ert lag/klass senast fredagen den 15 november via http://skolcup.hkvarberg.se. Anmälningsavgiften är 300kr/lag som betalas in via bankgiro 735-1216 . Notera skola/klass vid inbetalning.
HK Varberg svarar på frågor via email ungdom@hkvarberg.se. Ansvarig för turneringen är Frida Olsson från HK Varberg.
HK Varberg | Danska Vägen 5, 432 51 Varberg | 0340-80959 | www.hkvarberg.se | kansli@hkvarberg.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar