fredag 12 januari 2018

Besök från Varbergs Sparbank

Hej Vårdnadshavare!

Startar med några uppmanade citat ur vår läroplan för grundskolan, Lgr 11…
______________________________________________________________________

·      ”Skolan ska ansvara för att eleverna inhämtar och utvecklar sådana kunskaper som är nödvändiga för varje individ och samhällsmedlem” (Lgr 11, kap 2.2)
·      ”Eleverna ska få underlag för att välja fortsatt utbildning. Det förutsätter en samverkan med arbetslivet och närsamhället i övrigt” (Lgr 11, kap 2.6)
______________________________________________________________________

Som ett led i arbetet med att utveckla livskunskap och valkompetens hos våra elever deltar alla skolor i Varbergs kommun i ett utbildningsprojekt i samarbete med Varbergs Sparbank. Eleverna kommer under sin skoltid att erbjudas en stegrande utbildning i privatekonomi genom återkommande aktiviteter i åk 3, 6 och 9. Studiebesök, workshops och möten med olika yrkesgrupper inom banken är några delar i arbetet.  

Syftet med projektet är huvudsakligen att öka varje elevs förmåga och kunskap då det gäller att trygga och ta ansvar för sin privatekonomi; nu och i framtiden. Ytterligare ett syfte är att ge eleverna inblick i banken som arbetsplats, dess olika yrkesgrupper samt dess funktion i samhället.

Projektets ambition är att alla våra elever lämnar grundskolan med en likvärdig grundsyn kring val som kan främja en trygg ekonomisk framtid. En förhoppning är att ni – i hemmet – kommer att se ett intresse och en medvetenhet kring ”god privatekonomi” växa hos era barn.

Era barn - i åk 6 – kommer nu att delta i etapp 2 i detta projekt vilket bl a kommer att innebära samtal om: hushållsbudget, familjers inkomster och utgifter, nödvändiga och onödvändiga kostnader, lån och ränta samt olika yrken på banken och bankens olika funktioner.  Vad arbetar en privatrådgivare med?!

Besöken sker i vecka 4, tisdag-onsdag 23-24/1 och i vecka 9, tisdag-onsdag 27-28/1.  

Välkomna med frågor och var beredda på spännande samtal vid köksbordet!
Vänliga hälsningar
Mats Larsson, SO-lärare



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar